Close
123, New Lenox, Chicago, IL 60606

MRC Maribor na spletni konferenci MIA “Russia Today”

MRC Maribor na spletni konferenci MIA “Russia Today”

11. novembra je na spletnem mestu Mednarodnega multimedijskega novinarskega centra MIA “Russia Today” potekala spletna konferenca, na kateri je bil predstavljen mednarodni projekt “Nesmrtni spomin: spomeniki in spomeniki”.

Mednarodna informacijska agencija “Russia Today” je edinstvena večnamenska platforma, ki je v zadnjih nekaj letih nosila naziv najbolj obiskane medijske platforme v Rusiji.

V okviru projekta “Nesmrtni spomin” sta prvič nastala spletna stran in register vojaških spominskih objektov držav protihitlerjeve koalicije, ki bo služil kot osnova za oblikovanje enotnega registra spominskih objektov v Evropi.

V okviru konference je imel govor direktor Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne svetovne vojne Maribor Janez Ujčič.  V svojem govoru je izpostavil težnjo MRC Maribor, da postane koordinacijska platforma za ohranjanje spomina na žrtve nacizma in fašizma med drugo svetovno vojno v srednji in jugovzhodni Evropi. Na konferenci je spregovorila tudi direktorica Muzeja narodne osvoboditve Maribor, predstavnica Zveze organizacij borcev za vrednote Narodnoosvobodilnega boja Republike Slovenije Aleksandra Berberih Slana.

V razpravi o projektu »Nesmrtni spomin: spomeniki in spomeniki« so sodelovali predstavniki javnih in državnih organizacij iz Avstrije, Bolgarije, Kazahstana, Litve, Latvije, Rusije, Romunije, Slovaške in Slovenije.

Iz ruskih medijev:
http://pressmia.ru/pressclub/20211111/953411036.html