Close
123, New Lenox, Chicago, IL 60606

Pravilnik o zasebnosti določa, kako MRC Maribor kot upravljavec podatkov v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov (»Splošna uredba o varstvu podatkov«) in Uredbe o e-zasebnosti (»Uredba o e-zasebnosti«) zbira in obdeluje osebne podatke in druge podatke o uporabnikih.

 

1. Kategorije osebnih podatkov in nameni obdelave

Metapodatki

Našo spletno stran ali aplikacijo lahko uporabljate, ne da bi nam morali posredovati katere koli osebne podatke. V tem primeru družba MRC Maribor zbira le naslednje metapodatke, ki izvirajo iz vaše uporabe:

Referenčna stran, datum in ura dostopa, količina prenesenih podatkov, status prenosa, vrsta spletnega brskalnika, IP naslov, operacijski sistem in vmesnik, jezik in različica brskalnika.

S pomočjo vašega IP naslova vam omogočimo dostop do naše spletne strani ali aplikacije. Ko vašega IP naslova v ta namen ne potrebujemo več, ga skrajšamo tako, da odstranimo zadnji oktet vašega IP naslova. Metapodatke, vključno s skrajšanim IP naslovom, uporabljamo za izboljšanje kakovosti in storitev naše spletne strani ali aplikacije, tako da analiziramo vedenje uporabnikov.

 

2. Tretje osebe

Prenos ponudnikom storitev

MRC Maribor lahko najame zunanje ponudnike storitev, ki kot obdelovalci podatkov za MRC Maribor opravljajo določene storitve, npr. ponudnike spletnih storitev, ponudnike marketinških storitev ali ponudnike računalniških storitev. Pri opravljanju teh storitev imajo zunanji ponudniki storitev lahko dostop do vaših osebnih podatkov ali jih obdelujejo.

Od teh zunanjih ponudnikov storitev zahtevamo, da uvedejo in uporabljajo varnostne zaščitne ukrepe, ki zagotavljajo zasebnost in varnost vaših osebnih podatkov.

Drugi prejemniki

MRC Maribor lahko – v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov – osebne podatke posreduje organom pregona, državnim organom, pravnim svetovalcem, zunanjim svetovalcem ali poslovnim partnerjem. V primeru združitve ali prevzema družbe se lahko osebni podatki prenesejo na tretje osebe, ki so vpletene v združitev ali prevzem.

Mednarodni prenosi osebnih podatkov

Vaši osebni podatki, ki jih zbiramo ali prejmemo, so lahko posredovani in jih obdelujejo uporabniki, ki se nahajajo znotraj ali zunaj Evropskega gospodarskega prostora (»EGP«). Sem spadajo države, ki so navedene na seznamu na http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov z vidika evropske zakonodaje o varstvu podatkov. Uporabnike v ZDA deloma pokriva dogovor med EU in ZDA o zaščiti zasebnosti in tako zanje velja, da zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov z vidika evropske zakonodaje o varstvu podatkov. Drugi uporabniki se lahko nahajajo v drugih državah, ki nimajo ustrezne ravni varstva podatkov z vidika evropske zakonodaje o varstvu podatkov. MRC Maribor bo izvedel vse potrebne ukrepe za zagotovitev, da bodo prenosi izven EGP ustrezno zaščiteni, kot je zahtevano v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. Prenosi v države, ki ne zagotavljajo ustrezne ravni varstva podatkov, se izvajajo na podlagi ustreznih zaščitnih ukrepov, kot so standardne pogodbene klavzule o varstvu podatkov, ki jih je sprejela Evropska komisija ali nadzorni organ, potrjeni kodeksi ravnanja skupaj z zavezujočimi in izvršljivimi zavezami uporabnika ali odobreni mehanizmi certificiranja skupaj z zavezujočimi in izvršljivimi zavezami uporabnika. Za izvod takšnih ustreznih zaščitnih ukrepov lahko zaprosite, če stopite v stik z nami, kot je navedeno v 7. točki spodaj (Kontakt).

 

3. Pravna podlaga za obdelavo

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednji pravni podlagi:

·       Privolili ste v obdelavo vaših osebnih podatkov v enega ali več določenih namenov;

·       Obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe, ki ste jo sklenili, ali za izvajanje ukrepov na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe;

·       Obdelava je potrebna za izpolnitev zakonskih obveznosti, ki veljajo za nas;

·       Obdelava je potrebna za zaščito vaših življenjskih interesov ali življenjskih interesov druge fizične osebe;

·       Obdelava je potrebna, če opravljamo naloge v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, ki nam je dodeljena;

·       Obdelava je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo mi ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo vaši interesi ali vaše temeljne pravice in svoboščine, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov, zlasti če ste otrok;

·       Druga veljavna pravna podlaga, zlasti določila zakonodaje države članice.

Zagotovitev vaših osebnih podatkov je statutarna ali pogodbena obveznost ali pa je potrebna za sklenitev pogodbe z nami ali za prejemanje naših storitev/izdelkov, ki ste jih zahtevali, ali pa je povesem prostovoljna.

Če ne zagotovite osebnih podatkov, lahko za vas nastane škoda, npr. ne boste mogli prejeti določenih izdelkov ali storitev. Vendar, razen če je določeno drugače, če ne zagotovite osebnih podatkov, to za vas ne pomeni nikakršnih pravnih posledic.

 

4. Kakšne pravice imate in kako jih lahko uveljavljate?

Če ste podali soglasje v zvezi z zbiranjem, obdelavo in uporabo vaših osebnih podatkov, ga lahko kadar koli prekličete z učinkom za naprej. Lahko tudi ugovarjate uporabi vaših osebnih podatkov v namene trženja, ne da bi pri tem nastali kakršni koli stroški, razen stroškov posredovanja v skladu z osnovnimi tarifami.

V skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov imate pravico (i) zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov, (ii) zahtevati popravek vaših osebnih podatkov, (iii) zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, (iv) zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, (v) zahtevati prenosljivost podatkov, (vi) ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov (kar vključuje ugovor oblikovanju profilov) in (vii) ugovarjati avtomatiziranemu sprejemanju odločitev (vključno z oblikovanjem profilov).

Za uveljavljanje svojih pravic stopite v stik z nami, kot je navedeno v 7. točki spodaj (Kontakt).

V primeru pritožbe lahko tudi vložite pritožbo pri pristojnem organu za varstvo osebnih podatkov.

 

5. Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke, zato so v tem razdelku navedene podrobnosti o tem, kako uporabljamo piškotke in kako lahko nastavite, ali želite te piškotke ohraniti oziroma izbrisati.

Kaj je piškotek? 

Informacije, ki se s spletnega mesta prenesejo na trdi disk vašega računalnika, imenujemo »piškotki«.

To niso računalniški programi, ampak samo majhne datoteke z informacijami, s pomočjo katerih lahko spletna mesta shranjujejo informacije o vzorcu brskanja posameznega uporabnika ali dostopajo do njih.

Večina spletnih mest uporablja piškotke, ker so eno od orodij, s katerimi lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo interneta. S pomočjo piškotkov spletna mesta zagotavljajo osebno prilagojene storitve (na primer, shranijo prijavne podatke, ohranijo izdelke v košarici ali pokažejo relevantno vsebino).

Obstaja več različnih vrst piškotkov: začasni piškotki (ali piškotki seje) se zbrišejo, ko zaprete brskalnik; stalni piškotki pa se ne zbrišejo, ampak ostanejo na napravi, dokler jih aktivno ne izbrišemo ali dokler ne potečejo (ta doba je odvisna od nastavitev trajanja piškotka s strani skrbnika spletnega mesta).

Kako lahko izbrišem piškotek? 

Večina brskalnikov je nastavljenih na samodejni sprejem piškotkov.

Piškotke lahko onemogočite v vašem brskalniku, a če boste ravnali tako, lahko onemogočite tudi funkcije, ki jih to spletno mesto potrebuje za pravilno delovanje.

Če vas zanimajo podrobnejše informacije o piškotkih, obiščite www.aboutcookies.org To spletno mesto vsebuje celovite in neodvisne informacije o onemogočanju piškotkov z nastavitvami brskalnika ali o brisanju piškotkov, ki so že na vašem računalniku.

Če želite izbrisati piškotke s svoje mobilne naprave, ravnajte v skladu z navodili za uporabo.

Seznam piškotkov

Da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo, to spletno mesto uporablja tudi piškotke. Vsakič, ko dostopite do spletnega mesta, se piškotki prenesejo in/ali se do njih dostopa:

Nujno potrebni piškotki – Ti piškotki so nujni za premikanje po spletnem mestu in uporabo vseh funkcij, kot je dostop do varnih območij spletnega mesta. Brez teh piškotkov vam ne moremo zagotavljati storitev, ki ste jih zahtevali, na primer izvedbe nakupa.

Piškotki za spremljanje delovanja – Ti piškotki zbirajo informacije o tem, na kakšen način uporabniki uporabljajo spletno mesto, na primer, do katerih strani najpogosteje dostopajo in če na teh straneh naletijo na obvestila o napakah.  Ti piškotki ne zbirajo informacij, s katerimi bi bilo mogoče identificirati uporabnika.  Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so prikazane v agregirani obliki, zato so anonimizirane.  Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletnega mesta.

Funkcionalni piškotki – Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da si shrani vaše izbire (kot je ime, jezik ali regija) in vam zagotovi izboljšane, osebno prilagojene funkcije.  Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ne morejo slediti vašim dejavnostim med brskanjem po drugih spletnih mestih.

Tarčni ali oglaševalski piškotki – S temi piškotki vam prikazujemo oglase, ki so prilagojeni vašemu zanimanju. Poleg tega z njihovo pomočjo omejimo, kolikokrat se vam prikaže določen oglas, in merimo učinkovitost oglaševalske kampanje. Uporablja jih naša oglaševalska mreža z dovoljenjem družbe družba PELIA ORGANIC d.o.o. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno mesto in te informacije delijo z drugimi organizacijami, kot so oglaševalci. Tarčni ali oglaševalski piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo strani, ki jo zagotavlja druga organizacija.

Sprejem Splošnih pogojev uporabe

S sprejemom Splošnih pogojev uporabe ter z dostopom do spletnega mesta in njegovo uporabo soglašate z uporabo piškotkov. To soglasje za uporabo naših piškotkov ste morda že podali z nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.

 

6. Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno za zagotavljanje zahtevanih storitev in izdelkov. Ko se naše razmerje konča, bomo vaše osebne podatke izbrisali ali jih anonimizirali, razen če jih moramo hraniti po zakonu (npr. v davčne namene). Vaše kontakte podatke in podatke o zanimanju za naše izdelke ali storitve lahko hranimo daljše časovno obdobje, če vam MRC Maribor lahko pošilja marketinška gradiva. Lahko nam narekuje tudi veljavna zakonodaja, da moramo nekatere vaše osebne podatke hraniti 10 let po koncu relevantnega davčnega leta. Vaše osebne podatke lahko po prenehanju pogodbenega razmerja hranimo tudi, če so vaši osebni podatki potrebni za izpolnjevanje drugih veljavnih zakonskih zahtev ali če vaše osebne podatke potrebujemo za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, vendar le v potrebni meri. Po koncu pogodbenega razmerja bomo obdelavo vaših osebnih podatkov v takšne omejene namene kar se da omejili.

 

7. Kontakt

Če imate pomisleke ali vprašanja v zvezi s Pravilnikom o zasebnosti, stopite v stik z nami:

MRC Maribor, Ulica heroja Tomšiča 5, 2000 Maribor ali preko elektronske pošte na naslov info@mrc-maribor.com.